21
Mar, Mai

Eveniment

S-a încheiat El Clasico 2019. Din noiembrie 2002, nu s-a mai înregistrat un rezultat de egalitate într-un meci dintre marile rivale din Spania.

Real Madrid a obținut, în această seară, un punct de Camp Nou, la finalul unui joc în care a fost mai bună. Mai mult, galacticii au fost dezavantajați, Mai exact, au fost privați de două lovituri de pedeapsă.

Barcelona şi Real Madrid au oferit un spectacol total în El Clasico, dar arbitrajul a lăsat de dorit. Specialistul cotidianului AS, Iturralde Gonzalez, a anunţat că au fost două faze în care Real Madrid a fost defavorizată.

Prima s-a petrecut în minutul 18, când Rafael Varane a făcut o preluare în careu şi a fost faultat de Lenglet.Francezul a primit o lovitură în coapsă unde au fost imprimate crampoanele adversarului său. Nici centralul  Hernández Hernández, nici responsabilul VAR, e Burgos Bengoetxea, nu au considerat însă că s-a produs o infracţiune.

"Este un penalty clar pentru că este un joc periculos, are urmele pe picior. Este indiscutabil lovitură de la 11 metri," a fost verdictul specialistului. 

A doua fază a avut loc două minute mai târziu la o lovitură de colţ. Acelaşi Varane a fost ţinut de Rakitic pe care arbitrii nu au sesizat-o. La fel, Itturalde crede că Real Madrid trebuia să primească din nou lovitură de la 11 metri. 

 "Este o ţinere continuă în careu şi este penalty. Au fost două faulturi în două la Varane," a fost concluzia fostului cavaler al fluierului, potrivit digisport.ro.

Barcelona - Real Madrid 0 - 0 (final)

Min. 90 - Partida se va prelungi cu 5 minute.

Min. 83 – Schimbare la Barcelona. A ieșit Griezmann, a intrat Fati.

Min. 80 – Două schimbări la Real Madrid. În locul lui Valverde a intrat Modric, iar în locul lui Isco a intrat Rodrygo.

Min. 76 - Isco vede cartonașul galben.

Min. 73 - Bale introduce mingea în poarta Barcelonei, se cere consultarea sistemului VAR, iar tabela rămâne intactă. Decizie corectă a asistentului!

Min. 72 - De Jong încearcă un șut pe poartă. Fără probleme, însă, pentru portar.

Min. 68 - Ratare uriașă a Realului, pe contraatac, cu Bale în rolul principal.

Min. 54 - 93.426 de spectatori sunt prezenți la acest El Clasico.

Min. 41 - Ocazie uriașă a lui Alba, după o pasă ideală marca Messi.

Min. 32 - Ratare uriașă a madrilenilor! 

Min. 31 - Dublă ocazie Barcelona! 

Min. 26 - Ter Stegen, două intervenții salutare! Barcelona scapă de gol!

Min. 21 - Rakitic vede cartonașul galben, după un fault clar.

Min. 17. - Ocazie uriașă a madrilenilor! Autor, Casemiro! Pique scoate! De asemenea, două faze de penalty, dar nu se cere intervenția VAR! Real Madrid merita două penaltyuri! Varane a fost faultat clar în careu de Lenglet, după care a fost tras de tricou, tot în careu, de Rakitic. Asediu al formației Real Madrid!

Min. 12 - Jucătorii Barcelonei cer lovitură de pedeapsă, dar solicitarea este nejustificată.

Min. 10 - primul șut pe spațiul porții, expediat de Benzema. Reține ter Stegen.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Planeta se va opri în loc, în această seară, pentru cel puţin 90 de minute.

Rivalitatea eternă dintre cele mai mari echipe ale Spaniei, Real Madrid şi FC Barcelona, dă naştere unui nou duel de foc în La Liga. Va fi episodul cu numărul 242 dintre cele două formaţii, sau 275 cum ar spune spaniolii care i-au în calcul şi cele 33 de meciuri amicale disputate de-a lungul timpului de cele două formaţii.

Barcelona - Real Madrid, El Clasico, a fost reprogramat pe 18 decembrie, după ce trebuia iniţial să se dispute pe 26 octombrie. Ulterior, din cauza protestelor din regiune a existat riscul ca meciul  să fie din nou, amânat.

Barca şi Real sunt pe primele două locuri în Spania, la egalitate de puncte. Madridul a pierdut un singur meci în deplasare, 0-1 la Mallorca, în timp ce Barca a bătut tot pe teren propriu: 7 victorii în 7 meciuri. Golaverajul catalanilor pe Camp Nou în actuala stagiune este impresionant: 30-9! Asta înseamnă o medie de patru goluri marcate pe meci adversarilor din La Liga, potrivit telekomsport.ro.

Echipele probabile:

FC Barcelona: ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, de Jong - Messi, Luis Suarez, Griezmann;

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy - Casemiro, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Isco.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: