03
Vin, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Luni, 6 ianuarie, vremea va continua să se răcească și va deveni geroasă noaptea, local în centrul, nordul și nord-estul țării și izolat în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -2 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de -18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a intervalului când în regiunile estice, sud-estice și parțial în cele centrale vor mai fi posibile, izolat, fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și în sudul Moldovei, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, de peste 75...80 km/h. În Carpații Meridionali și de curbură vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70...80 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

Marți, 7 ianuarie, vremea va fi rece pentru această dată mai ales dimineața și noaptea, geroasă local în nord și centru și izolat în rest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a zilei regiunile estice, iar noaptea pe cele de sud-est, unde vor fi unele înnorări. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-estul teritoriului, mai ales pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -3 și 5 grade, iar cele minime între -14 și -3 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -18 grade. Noaptea și dimineața, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

Miercuri, 8 ianuarie, vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineața și noaptea, local geroasă îndeosebi în nordul și centrul țării. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în cursul nopții în nordul teritoriului, unde izolat și trecător vor fi posibile precipitații mixte, ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -2 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și 1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre -17 grade. Izolat dimineața și noaptea, în zonele joase de relief va fi ceață asociată cu chiciură.

Joi, 9 ianuarie, temperatura aerului va marca o ușoară creștere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice și nord-estice, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -8 și 3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

De vineri, 10 iauarie, până duminică, 12 ianuarie, procesul de încălzire a vremii va continua, iar probabilitatea apariției precipitațiilor va fi destul de redusă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: