04
Sâm, Mai

sursa foto: rtv.net

Eveniment

Gruparea teroristă Al Shabab a atact o bază militară americană din Kenya, ca răzbunare pentru uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Baghdad.

Atacul teroriştilor s-a soldat cu decesul unui militar şi moartea a doi contractori americani, afiliaţi Departamentului de Apărare al SUA. Organizaţia Al Shabab a anunţat, de asemenea, că a distrus cu această ocazie şapte aparate de zbor şi trei vehicule militare.

Comandamentul militar american în Africa, AFRICOM, anunţă că asaltul teroriştilor a fost făcut cu arme uşoare, de tipul AK 47. Patru dintre terorişti au fost ucişi în timpul luptelor.

Acesta a fost primul atac semnificativ împotriva militarilor americani, după uciderea, la sfârşitul săptămânii trecute, a influentului general iranian Qassem Soleimani.

În acelaşi timp, Iranul şi-a plasat sistemul de rachetă în stare de alertă consolidată pe întreg teritoriul ţării, au constatat Statele Unite. Washingtonul nu ştie dacă este vorba despre o măsură defensivă sau nu, oficialul citat de Reuters neoferind alte detalii şi neprecizând dacă aceste rachete vizează ţinte precise.

Între timp, la Teheran se fac pregătiri pentru înmormânarea lui Qassem Soleimani, al cărui sicriu a sosit în Iran. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a prezidat luni o scurtă rugăciune la Universitatea din Teheran, în faţa sicriului generalului Qassem Soleimani. Înconjurat de preşedintele iranian Hassan Rohani, preşedintele Parlamentului Ali Larijani, generalul de divizie Hossein Salami - comandantul Gardienilor Revoluţiei şi şeful autorităţii judiciare Ebrahim Raisi, ayatollahul Ali Khamenei a spus o rugăciune în arabă luni, cu puţin înainte de ora locală 9.30 (8.00, ora României), după care a plecat de la faţa locului împreună cu liderii prezenţi, notează rtv.net.

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: