15
Mie, Mai

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Senatorii şi deputaţii, în şedinţă comună, vor dezbate şi vota astăzi moţiunea de cenzură inițiată de PSD și semnată de 208 parlamentari.

S-a ajuns la moțiune după ce, săptămâna trecută, Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Moţiunea a fost citită luni în plenul Parlamentului. Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

,,Conform evaluării noastre actuale, nu există numărul necesar de voturi, chiar dacă PSD este normal că încearcă să creeze această percepţie publică. Sigur că vom vedea, nu mai avem mult de aşteptat şi vom vedea ce se va întâmpla mâine, noi suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. Căderea moţiunii înseamnă continuarea activităţii Guvernului şi ambiţia de a pune în practică toate măsurile benefice incluse în programul de guvernare. În cazul în care se va aduna numărul de voturi necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, sigur că ne ducem spre anticipate", a declarat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a afirmat că sunt suficiente voturi pentru a trece moţiunea de cenzură.

Dezbaterile, în ședință comună, încep la miezul zilei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: