10
Vin, Mai

sursă foto: euractiv.com

Eveniment

Vești bune din China.

Veștile bune vin astăzi din China, care nu a mai raportat nicio infecție locală pentru prima dată de când a început criza coronavirusului, în urmă cu trei luni, ziua de astăzi reprezentând o piatră de hotar în lupta cu virusul care a dat peste cap viața de zi cu zi și activitatea economică din întreaga lume, informează New York Times.

Pe măsură ce guvernele din Italia, Statele Unite și alte părți ale lumii se confruntă cu pandemia, China și-a salutat succesul ca dovadă a ceea ce poate fi obținut atunci când o vastă birocrație este mobilizată pentru urmărirea unui singur scop.

În schimb, au fost confirmate 34 de cazuri noi în rândul persoanelor care au ajuns în China din afara țării, lucru ce arată cât de dificil va fi pentru China - sau pentru orice altă țară - să  țină virusul la distanță, susțin oficiali chinezi.

În China, multe provincii și orașe și-au închis porțile, ridicând întrebarea dacă virusul va reapărea odată ce aceste bariere vor fi ridicate și oamenii vor începe să străbată din nou țara.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: