20
Lun, Mai

sursă foto: mytex.ro

Eveniment

Brașovenii sunt dispuși să renunțe la orice, pentru lupta împotriva coronavirusului.

Chiar și la străzi pavate ori trotuare. Cititorii brasovtv.com, au sesizat la redacție faptul că banii publici sunt aruncați pe fereastră în loc să se investească în sănătate pentru a se putea trece mai ușor peste această perioadă.

În plină criză mondială din cauza coronavirusului, primăria din Brașov a ales să investească banii pe proiecte de campanie.

Realizarea trotuarelor și montarea stâlpilor de iluminat par a fi cele mai arzătoare probleme de rezolvat în plină pandemie de coronavirus.

Nepăsarea autorităților brașovene merge mai departe. Dacă în municipiul Făgăraș, în orașul Codlea și în comuna Cristian a început deja spălarea și dezinfectarea străzilor, în Brașov va începe procesul de igenizare abea în weekend.

După multe zile în care brașovenii și-au exprimat nemulțumirea cu privire la implicarea autorităților locale în dezinfectarea și spălarea străzilor, se pare că reprezentanții primăriei s-au îndurat să facă ceea ce alte orașe și comune din județ fac demult.

"Din acest weekend vom trece la o nouă etapă de dezinfecție a orașului, una mult mai amplă, în care, pe lângă mijloacele de transport în comun, terminalele RATBV și piețe, vom face dezinfecția arterelor de circulație și a refugiilor RAT. Am dat dispoziție ca până mâine, operatorul de salubrizare, Comprest, să finalizeze spălarea străzilor principale cu spumă activă, să demareze spălarea trotuarelor circulate, după care, etapizat, să facă și dezinfecția acestora", potrivit unui comunicat de presă al primăriei Brașov. 

Reprezentanții Primăriei Brașov spuneau în urmă cu câteva zile că au nevoie de solicitare din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a începe o astfel de acțiune de igenizare.

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a D.S.P. Brașov a spus clar „Este responsanbilitatea lor, noi nu trebuie să le mai facem încă o adresă și să îi notificăm să pună în aplicare o prevedere legală dată la nivel național”.

Așadar rămâne de văzut în ce mod vor acționa autoritățile locale începând de mâine.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: