20
Lun, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Responsabili ai Ministerului Educației și Cercetării au decis astăzi, așa cum brasovtv.com publica încă de pe 27 februarie, preluarea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Brașov de către Ovidiu-Florin Tripșa, până acum director al Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă”.

Tripșa a preluat funcția de inspector școlar general de la Ariana-Oana Bucur (FOTO2), fără să aibă angajament politic cu vreun partid.

În căutare evidentă de capital electoral, după ce PSD Brașov a obținut scoruri jenante la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale, șeful PSD Brașov, Marius Dunca, a ales să plângă de mila Arianei Bucur, cum că ar fi fost schimbată din funcție politic, deși contractul de management este de mult încheiat. Contactat telefonic de reporterul Brașov TV și întrebat dacă era legală o nouă prelungire a perioadei în care Ariana Bucur să conducă I.Ș.J. Brașov, șeful PSD Brașov, Marius Dunca, a lăsat garda jos: ,,Legalitatea și prelungirea mandatului o verifică doar cei din minister.” La scurt timp, Marius Dunca a revenit cu un apel telefonic și a încercat să-i explice reporterului Brașov TV că, în situația dată, i-a cerut lămuriri chiar Arianei Bucur. Aceasta i-a spus, susține șeful PSD Brașov, că putea rămâne la conducerea I.Ș.J. în urma unei evaluri profesionale.

Cum a procedat guvernarea PSD în cazul Arianei Bucur:

În 2018, aspect pe care reporterul Brașov TV i l-a prezentat în dialogul telefonic lui Marius Dunca, Ariana Bucur a fost demisă din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației de Guvernul PSD de la acea vreme și, fără evaluare, numită inspector școlar general. Apoi, tot Guvernul PSD, prin ministrul Educației de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, i-a prelungit Arianei Bucur, în martie 2019, dreptul de a conduce I.Ș.J. Brașov fără să fie evaluată profesional! Asta deși contractul de management al Arianei Bucur, încheiat în 2015, expirase. Întrebat de ce solicită acum evaluare profesională și susține că, astfel, mandatul Arianei Bucur putea fi prelungit, dacă în 2019 nu a fost evaluată profesional dar a fost lăsată totuși de Ecaterina Andronescu să conducă I.Ș.J. Brașov, Marius Dunca a râs și… atât!

Astăzi, legal, responsabilii din Ministerul Educației au decis să-l numească pe profesorul Ovidiu-Florin Tripșa la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brașov. În aceste condiții, fosta șefă a I.Ș.J. Brașov, Ariana Bucur, se va întoarce la catedră, la Colegiul de Științe ale Naturii "Emil Racoviță".


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: