27
Sâm, Apr

Eveniment

Un mesaj postat pe o rețea de socializare a generat reacții în lanț, de sâmbătă, după ce în cartierul Noua a ajuns, neoficial, o informație potrivit căreia un bărbat este suspect de infectare cu noul coronavirus.

În ideea de a-i avertiza pe cei care au intrat în contact cu acel bărbat, un internaut a postat pe pagina sa de socializare un mesaj care conține inclusiv fotografia celui care ar fi suspect de infectare cu COVID-19.

Vecinii și prietenii s-au alarmat, au scris la redacție și au cerut ajutor.

,,Acest bărbat are COVID-19. A fost și la muncă. L-au primit în fabrică, așa, infectat. Am primit informația de la un prieten. A fost omu’ în China.”, scrie un tânăr din Brașov, în mesajul trimis la redacție.

Prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, nu a răspuns la telefonul mobil pentru un punct de vedere.

Lipsa de reacție a reprezentantului guvernului în teritoriu poate avea cel puțin două consecințe: furnizarea de informații false pe rețelele de socializare și tensiuni sociale.

Purtătorul de cuvânt al D.S.P. Brașov a răspuns apelului reporterului Brașov TV și a declarat că va furniza un punct de vedere după o discuție cu reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, singurii abilitați să ofere, potrivit legii, o poziție oficială.

UPDATE

,,Orice persoană, conform Constituției, are dreptul la viață privată și la propria imagine. Nu putem comunica numărul cazurilor confirmate la nivelul județului Brașov, el se comunică la nivel național de către Grupul de Comunicare Strategică. Ceea ce vă pot spune e că în cazul fiecărui pacient cu rezultat pozitiv se aplică Metodologia I.N.S.P. prin internarea sa în vederea tratamentului și se efectuează ancheta epidemiologică în vederea stabilirii și autoizolarii contacților direcți, pentru prevenirea răspândirii virusului. Astfel de expuneri în mijloacele social media nu fac decât să creeze panică și încalcă dreptul la imagine și viață privată a persoanei,”, a explicat, pentru brasovtv.com, cu acordul Grupului de Comunicare Strategică, purtătorul de cuvânt al D.S.P. Brașov, inspector sanitar Anca Bâtiu.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: