27
Sâm, Apr

Eveniment

Specialiștii A.N.M. au anunțat cum va fi vremea în acest weekend.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare îndeosebi în prima parte a intervalului în regiunile vestice, centrale și nordice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste, iar pe suprafețe restrânse și la viteze mai mici și în estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -7 grade.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei și în primele ore ale nopții în centrul, nordul și nord-estul teritoriului, unde doar pe suprafețe restrânse se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie. La munte, la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări din a doua parte a nopții în regiunile sud-estice precum și în zona Carpaților de Curbură și local în Carpații Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Noaptea, în regiunile intracarpatice, izolat, se va forma brumă.

Duminică, vântul va predomina local în sudul și estul țării precum și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra pe parcursul zilei. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat, pe suprafețe restrânse cu unele intensificări în Câmpia de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sud-vestice și zona montană aferentă, unde în prima parte a intervalului va fi variabil. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de ziua precedentă, vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Spre sfârșitul intervalului, local, se va forma brumă, cu o probabilitate mai mare în centru, nord și nord-est.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: