02
Joi, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

,,Sper să mi se facă testul PCR și... să-mi ajute Dumnezeu!”

Criza prin care trece de astăzi Spitalul de Psihiatrie și Neurologie din Brașov s-a produs din cauza indiferenței?! O angajată a unității centrale a spitalului a declarat, în exclusivitate pentru brasovtv.com, că este izolată la această oră într-o pensiune din județul Brașov, după ce un pacient al spitalului în care lucrează a fost testat pozitiv cu COVID-19. Angajata unității medicale spune că nu a fost testată PCR pentru a afla dacă este infectată și ea sau nu cu noul coronavirus, deși așa ar fi fost normal.

,,Acum am ajuns la pensiune. Încă nu mi-am revenit din șocul de astăzi. Când știi că la Infecțioase încă mai sunt locuri, dar vezi că se aduce un pacient cu COVID-19 la sediul central (n.r. al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie) te gândești dacă nu vor erupe cazurile... Managerul a avut timp să pregătească  circuite, noi nefiind în cunoștință de cauză, pentru că circuitele COVID se schimbă de la o zi la alta. O grămadă de nereguli! Să apară pacient COVID și tu să nu știi, nu e în regulă. Noi, initial, am avut echipament, dar colegii care urmau, subliniez urmau, să intre la serviciu nu erau siguri că vor mai avea echipament. Azi, întâmplător, din greșeală, ne-a ajuns la urechi că Spitalul din Zărnești are un pacient cu COVID-19, iar de acolo, conform turelor, au venit angajați la sediul din Brașov al spitalului”, a spus, sub rezerva anonimatului, de frică să nu fie data afară, o angajată a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov.

Femeia, după un calcul simplu, a exclamat:

,,Suntem 54 de persoane – medici, asistenți, infirmiere, tot personalul -, potențial infectate. Dacă nu ne-am fi asumat să lucrăm ar fi fost o problemă, suntem cadre medicale, dar conducerea a făcut o nenorocire nefiind pregătit spitalul. I-am spus managerului! Familiile noastre sunt în primejdie!”, a subliniat femeia în dialogul cu reporterul brasovtv.com. După ce a aflat că un pacient al unității medicale a fost testat pozitiv, angajata a luat atitudine. Mai exact, i-a cerut explicații conducerii.  

,,Managerul a vrut să mi se facă test rapid, dar am refuzat. Nu e relevant. Am cerut PCR. ‘Faci tu (n.r. testul rapid) – i-a spus angajata managerului - și te duci tu acasă!”, recunoaște, disperată, femeia.

Emoția a atins apoi, în dialog, cote maxime.

,,Sunt într-o pensiune din județul Brașov acum, după ce s-a dispus să mergem în izolare, o pensiune unde am ajuns cu un microbuz al I.S.U. Dar aș vrea acum să vă spun ce am făcut azi în spital. Am avut echipament corespunzător, este real, dar protocolul spune să intri la pacient, în condiții de COVID, de două ori. Dar dacă o bunicuță, de exemplu, te roagă să-i desfaci pachețelul cu unt, tu ce faci? Te duci! Da, te duci! Și m-am dus!! Asta e meseria pe care mi-am ales-o!! Apoi, trebuie să te duci să te decontaminezi, nu? Să vă spun cum e la decontaminare: dacă eu intru într-o încăpere de doi pe doi, unde îmi las tot echipamentul, și apoi merg desculță la duș, AM RISC! Înțelege cineva că... am risc? În concluzie, te contaminezi pe circuitele din spital despre care doar crezi că sunt curate! Mi-am asumat, am intrat, dar riscul...”, a mărturisit femeia.

Astăzi, când a aflat că un pacient al spitalului în care lucrează are noul coronavirus, angajata unității medicale, pe care o așteaptă acasă un copil, și-a luat inima în dinți și a spus tot adevărul:

,,Spitalul nostru nu era pregătit! (n.r. pentru COVID-19) Nu ai cum să faci circuite în spitalul Neuro’!! Lucrurile vor lua o întorsătură gravă! Ascultați-mă!!”

Cu inima în gât și cu gândul la copilul ei, angajata Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, care a continuat să-și facă meseria în plină criză de COVID-19, a încheiat interviul cu reporterul brasovtv.com astfel:

,,Sper să mi se facă testul PCR și... să-mi ajute Dumnezeu!”

CITEȘTE:

Secția de Psihiatrie din Zărnești, ÎN ALERTĂ! Medicul coordonator ,,N-A OPRIT pe nimeni” (VIDEO)


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: