28
Dum, Apr

Eveniment

UPDATE Ora 12:00

Reporterul Brașov TV a încunoștințat autoritățile cu putere de decizie privitor la situația tensionată din comuna Teliu, iar la această oră se caută soluții.

În timp ce prefectul Brașovului continuă să tacă, subprefectul Adrian-Laurențiu Folea a răspuns la telefonul mobil, a spus că a aflat astăzi de situația din comuna Teliu, se face analiză, iar când va avea date concrete va reveni, pe parcursul zilei, cu detalii. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Situație tensionată în comuna Teliu!

Primarul Dorin Blendica trage un semnal de alarmă și cere ajutor de urgență.

Potrivit edilului, 20 de localnici, întorși din Anglia și Germania, nu respectă regimul izolării, ies pe străzi și amenință că vor distruge sediul primăriei dacă nu li se vor da banii necesari traiului de zi cu zi.

Primarul Dorin Blendica spune că, din buget, nu poate aloca, potrivit legii, sume de bani pentru hrană decât persoanelor aflate în carantină, nu și celor izolate la domiciliu.

Contactat telefonic de reporterul brasovtv.com, prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, căruia primarul din Teliu spune că i-a prezentat situația, dar nu i s-a dat nicio soluție concretă - i s-a spus doar ,,să respecte ordinul ministrului"- , nu a răspuns la telefonul mobil pentru un punct de vedere.

Cu referire la cei 20 de localnici care nu respectă regimul izolării, primarul comunei Teliu afirmă: problema este că au început să amenințe că vin la primarie și fac praf toată primăria dacă nu le dau bani pentru mâncare. Poliție nu am.", a explicat edilul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: