02
Joi, Mai

Eveniment

Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, spune că până în toamnă putem avea medicamentul care tratează COVID-19.

Profesorul își bazează afirmația pe primele rezultate ale studiului cu un antiviral conceput pentru tratarea febrei hemoragice – Ebola -, numit Remdesivir.

,,Acesta ar fi primul produs autorizat care funcționează asupra virusului, practic împiedică replicarea virală. Ar fi primul medicament etiologic, iar faptul că din cei 125 de pacienți cu forme grave care au fost tratați evoluția a fost favorabilă și chiar rapid favorabilă – după câteva zile de terapie pacienții au putut fi mutați din secțiile de terapie intensive și după alte câteva zile au putut fi externați – oferă o speranță extrem de puternică.”, a explicat, pentru MEDIAFAX, profesorul Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a mai spus că 4000 de pacienți din întreaga lume au fost tratați cu Remdesivir, iar săptămâna viitoare ar putea fi făcute publice rezultatele pentru încă 400 de pacienți.

Detalii găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: