03
Vin, Mai

sursă foto: bucurestitv.net

Eveniment

Nelu Tătaru, despre ritmul de testare pentru COVID-19 din România: “Sunt multe categorii la care am extins și avem și o evaluare suplimentară”.

Fiecare comunitate are o manifestare și un focar propriu de infecție cu coronavirus, fiecare localitate are o transmitere locală mai ușoară sau mai accentuată a COVID-19, a afirmat duminică, în direct pe B1 TV, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății,  subliniind că România trece printr-un moment „care ne pregătește pentru viitorul acestei națiuni”.

Referitor la posibilitatea că ritmul de testare pentru coronavirus să crească în continuare, Nelu Tătaru a afirmat: „În acest moment avem 57 de puncte de testare, cu o capacitate a aparatelor de aproape 6.200 de teste. În acest moment se testează – și avem rezultatul – la 4.700, 4.800 de teste pe zi. Țin să menționez că nu numai aparatul contează, contează și manopera, și partea umană care lucrează pe aceste aparate. Avem foarte multe din aceste 57 de locuri unde aparatul a venit recent, sunt specialiști care poate n-au mai lucrat de mult sau n-au lucrat pe aceste aparate. Trebuie instruiți și trebuie o perioadă de rutină. Am extins, în acest sens, și numărul persoanelor care se vor testa, inclusiv personal medical care a avut contact – chiar dacă a fost protejat – la a șasea, a șaptea zi va fi testat, chiar fiind și asimptomatic, precum și cel instituționalizat, personalul de îngrijire din căminele de bătrâni, femeile gravide care ies din izolare sau carantină, cei din instituțiile oncologice, persoanele care sunt eligibile pentru transplant. Sunt multe categorii la care am extins și avem și o evaluare suplimentară în acest moment”, informează Stiripesurse.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: