04
Sâm, Mai

Eveniment

8 persoane au fost reținute în urma scandalului de stradă din cartierul săcelean Gârcin, unde polițiștii au tras focuri de armă în încercarea de a opri conflictul dintre două clanuri de romi.

Dan Focșa, avocatul a 7 dintre inculpații reținuți, încearcă, la această oră, să ia legătura cu clienții pentru pregătirea apărării în fața judecătorului de drepturi și libertăți care va analiza, astăzi, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, de a se emite mandate de arestare preventivă.

,,În cazul celui de-al 8-lea inculpat, și el reținut, va fi angajat un alt avocat, fiind interese contrarii între clanuri”, au explicat, pentru brasovtv.com, surse autorizate.

Contactat telefonic, avocatul Dan Focșa, care-i asistă pe 7 dintre inculpați, a explicat pentru brasovtv.com că, de ore bune, încearcă să ia legătura cu clienții săi.

,,Am fost la procuror, sunt în poarta Arestului I.P.J. Brașov acum și aștept să iau legătura cu clienții mei. Cele 7 persoane vor fi supuse unui control medical – așa mi s-a spus, iar apoi voi lua legătura cu ele. Nu înțeleg însă, de ce nu sunt lăsat să discut pe rând cu fiecare client, pe măsură ce se încheie controlul medical al fiecăruia. Am câștiga timp. Pe de altă parte, aparținătorii inculpaților au fost amendați pentru că au venit la parchet, iar eu acum, practic, nu mai am cu cine să iau legătura.”, a explicat, pentru brasovtv.com, avocatul Dan Focșa.

Un judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului Brașov, care va analiza propunerea de arestare în cazul celor 8 persoane reținute în urma scandalului de la Săcele, urmează să decidă dacă inculpații vor fi aduși în sala de ședință sau se va folosi procedura videoconferinței.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: