30
Mar, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Pus pe liber de la conducerea Ministerului Sănătății în urma scandalului testării în masă a bucureștenilor, idee discutată cu Adrian Streinu Cercel - directorul Institutului Național de Boli Infecțioase  „Prof. Dr. Matei Balș”, Victor Costache și-a găsit de lucru la Brașov.

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, anunța Victor Costache la Adevărul Live, la finalul lunii martie.

Anunțul ministrului a fost dublat de declarațiile făcute în paralel de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care spunea că va începe campania de testare în masă în Bucureșți.

Ideea nu a fost, însă, pusă în practică, iar Victor Costache a fost demis de la șefia Ministerului Sănătății. Rămas fără job, Costache va lucra, din luna mai, la Spitalul privat „Sf. Constantin” din Brașov.

„De luna viitoare, chirurgul Victor Costache va avea un contract individual de muncă în spital.”, a explicat, în exclusivitate pentru brasovtv.com, omul de afaceri Mihai Miron.

Acesta a ținut să precizeze că, la acest moment, în spitalul privat există cel mai nou aparat de biologie moleculară în vederea efectuării testelor pentru depistarea COVID-19, personalul și pacienții veniți au fost testați, toate rezultatele sunt negative, iar pentru bolnavii internați se va face și CT toracic, pentru a avea certitudinea că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

Costul efectiv al unui test pentru COVID-19 în Spitalul privat „Sf. Constantin” este de 200 de lei, pacientul nu-l plătește, spune Mihai Miron, dar achită celelalte prestații medicale.

Pe de altă parte, întrebat, în condițiile în care sunt probleme la nivel național din cauza lipsei ventilatoarelor de la A.T.I., câte ventilatoare are spitalul privat „Sf. Constantin” din Brașov la acest moment, Mihai Miron a răspuns: Din câte știu, 9.

Contactat telefonic, fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, nu a răspuns, a solicitat mesaj scris, iar când va răspunde, punctul său de vedere va fi consemnat de îndată.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: