13
Lun, Mai

sursă foto: capital.ro

Eveniment

Șeful D.S.U., Raed Arafat, spune că a constatat, după atitudinea unor persoane, că unii fac "bășcălie" și iau în "batjocură" situații serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus.

"Aș fi total inconștient dacă aș spune ca nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos și avem decese. Deja am atins o mie o sută și ceva de decese. Haideți să lăsăm prostiile care circulă pe rețelele de socializare, în unele dezbateri care au ieșit din sfera dezbaterilor pragmatice și științifice și au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situația pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează?

Dacă în România totuși am evitat o situație care este dramatică (...) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (...) Dacă ar veni un val nou și să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorități, ne va fi mult mai greu să gestionam situația pentru că s-a implantat în conștientul unei părți a populației că aici a fost o cacealma", a spus Arafat, marți seara, la un post TV.

El a povestit că a fost sunat de către oameni care i-au spus că nu sunt de acord să li se ia temperatura la intrarea în spații închise. "Nu e normal că dacă persoana are febră să nu intre și să meargă, mai bine, să se consulte la un medic?", a spus Arafat.

El a mai spus că celor care au febră nu li se permite accesul în spații închise, însă datele acestora nu se colectează, iar autoritățile nici nu au "asemenea intenții". "Eu am crezut că memoria rămâne măcar șase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne", a mai afirmat șeful D.S.U.

Arafat a precizat că autoritățile se pregătesc pentru al doilea val de îmbolnăviri, despre care a spus că nu se știe cum va fi, potrivit realitatea.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: