17
Vin, Mai

sursă foto: digi24

Eveniment

Avioane din România, Bulgaria şi Turcia au interceptat, marţi, aeronave ruseşti deasupra Mării Negre, informează Comandamentul Aerian Aliat.

Două MiG 21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române au interceptat marți două bombardiere TU-22 escortate de două avioane de vânătoare Sukhoi SU-27 ale Rusiei care se îndreptau spre spațiul aerian NATO.

Bulgaria, la rândul ei, a folosit două avioane MiG-29, care nu s-au apropiat de aeronavele ruseşti, doar le-au urmărit de la distanţă, în timp ce Turcia a folosit pentru interceptarea avioanelor ruseşti două avioane F-16.

Este un obicei pentru aeronavele militare ruseşti să se apropie de spaţiul aerian NATO, notează observatornews.ro.

Nu l-aș caracteriza drept un incident, a fost o evoluție a celor patru aeronave rusești, două bombardiere Tupolev 22 și două avioane de vânătoare Suhoi-27, în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian al țărilor NATO de pe flancul de Est – România, Bulgaria și Turcia.

Misiunea de Poliție Aeriană executată de Forțele Aeriene Române este o misiune standard, executată sub comandă NATO.

Cele două avioane MiG 21 LanceR, care se aflau în serviciul de Poliție Aeriană au decolat la solicitarea Comandamentului Aliat al NATO, au urmărit traseul de zbor al aeronavelor rusești, după care au fost preluate pe traiectul lor de zbor de aeronave ale forțelor aeriene Bulgare și, la final, de aeronave ale forțelor aeriene din Turcia.

De fiecare se întâmplă la fel, se apropie de spațiul aerian NATO dar nu au intrat niciodată în acest perimetru.

Suntem obișnuiți cu o astfel de evoluție a aeronavelor rusești”, a declarat pentru digi24.ro, Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN.  

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: