05
Dum, Mai

Eveniment

12 elevi de la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov sunt, încă, internați la Spitalul de Copii din Brașov, după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută. În total, 14 copii au fost afectați.

 Totul s-a întâmplat în timpul orelor, din cauza unui miros resimțit dintr-o clădire alăturată corpului în care învățau victimele.Incidentul s-a produs marți seara. Copiii susțin că dintr-o dată au început să se simtă rău. Cursurile au fost întrerupte imediat. Inițial, unii elevi au fost duși acasă de către părinți.

Întrucât starea lor de sănătate s-a agravat, micuții au ajuns de urgență la Spitalul de Copii. "În cursul nopții de marți spre miercuri au fost aduși, inițial, 11 copii, iar de dimineață a mai venit unul, cu vârste între 14 și 16 ani. Starea lor generală este foarte bună. Au ceva probleme minore cu căile respiratorii, apare o tuse seacă, dar care nu se manifestă la toți. Nu sunt complicații", a declarat Marcel Albean, director medical Spitalului de Copii 

Conducerea Colegiului Național a deschis o anchetă pentru a afla cine este vinovat pentru producerea acestui incident. "Am fost sunat aseară și mi s-a transmis că unii copii care învățau la etajul 2 se simt rău. În acel moment am decis să întrerupem cursurile. Mirosul venea de la corpul alăturat, acolo unde muncitorii lipeau un linoleum. Se pare că problema a apărut de la vaporii substanței cu care se lipea acel linoleum", a precizat Ovidiu Tripșa, directorul Colegiului Național Dr. Ioan Meșotă.

Conducerea unității școlare a decis să suspende cursurile și joi, 15 decembrie. Și Poliția Brașov a deschis dosar penal în rem pentru vătămare corporală și neluarea măsurilor privind securitatea în muncă. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: