03
Vin, Mai

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Contestaţia la executare depusă de fostul şef al Partidului Social Democrat (PSD) la începutul anului la Tribunalul Bucureşti, care a fost declinată la I.C.C.J. de judecătorul de caz şi care după analizarea instanţei supreme a revenit la Tribunal a fost judecată azi de un magistrat.

Liviu Dragnea a participat la proces în regim de videoconferinţă pentru a asculta pledoariile avocatei sale dar şi pe cele ale procurorului şi totodat pentru a putea să îşi spună ultimul cuvânt.

După dezbateri, instanţa a rămas în pronunţare şi a stabilit că va lua decizia pe 9 iunie.

Prin această acţiune Liviu Dragnea invocă pretinsa nelegalitate a constituirii completului de judecată de la instanţa supremă care a dictat decizia definitivă din dosarul angajărilor fictive, caz ce i-a adus pedeapsa finală definitivă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Acesta a depus la începutul anului două contestaţii la executare, una la Tribunalul Bucureşti şi una la instanţa supremă.

I.C.C.J. a respins contestaţia la executare anterior judecării dosarului cu acelaşi obiect de către Tribunal, astfel că la momentul când dosarul a avut terme la instanţa inferioarî judecătorul a dispus din oficiu trimiterea sa la instanţa supremă.

Judecătorii I.C.C.J. au stabilit după analizarea situaţiei că Tribunalul este competent să judece contestaţia lui Dragnea motiv pentru care au trimis dosarul înapoi la Tribunalul București.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: