03
Vin, Mai

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Fie că este vorba de avion, autobuz sau tren, două profesoare de la Universitatea din Arizona – una de Epidemiologie și Biostatistică și cealaltă de Științe ale Sănătății mediului înconjurător – prezintă, într-un articol publicat de CNN, ce implică călătoria pe vremea pandemiei și ceea ce ar trebui luat în considerare pentru a diminua riscurile.

Dacă alegi să călătorești, verifică politicile liniilor aeriene privind rezervarea locurilor și îmbarcarea. Unele reduc capacitatea și spațiul dintre pasageri prin faptul că nu folosesc locurile din mijloc și au rânduri goale. Alte companii fac îmbarcarea din spatele avionului. Altele care au fost criticate pentru umplerea avioanelor la capacitate maximă au anunțat planuri prin care permit clienților să anuleze zborurile dacă acesta depășește 70% din capacitatea de locuri.

Ia în considerare rezervări multiple, zboruri mai scurte. Asta va scădea probabilitatea de a folosi baia și durata expunerii la persoanele infectate pe avion.

Când faci o rezervare, alege un loc lângă fereastră, dacă este posibil. Dacă te gândești la un cerc cu rază de doi metri în jurul tău, având un perete pe o parte ar reduce la jumătate numărul oamenilor la care ești expus în timpul zborului, fără a mai lua în considerare toți oamenii care se mișcă de-a lungul culoarului.

De asemenea, verifică compania cu care zbori să vezi dacă controalele lor sunt făcute pentru diminuarea riscurilor. Acestea includ folosirea sistemelor de ventilație, bariere la bord și spray-urile dezinfectante electrostatice.

Când sistemul de ventilare de la bordul aeronavelor funcționează, avioanele au o cantitate foarte mare de aer proaspăt care este recirculat – de aproape 10 ori mai mare decât majoritatea clădirilor comerciale. În plus, sistemele de ventilație folosite de majoritatea avioanelor au filtre HEPA. Acestea sunt cel puțin 99,9% eficiente în eliminarea particulelor care au 0,3 micrometri în diametru și sunt eficiente la înlăturarea atât a particulelor mici cât și a celor mari.

Ia cu tine șervețele umede pentru mâini să dezinfectezi suprafețele precum centura de siguranță și obiectele personale, precum pașaportul. Dacă nu poți găsi șervețele, poartă cu tine o mică lavetă cu soluție de înălbitor, pe care să o ții într-o pungă resigilabilă, informează digi24.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: