29
Lun, Apr

Eveniment

Mai mulți șoferi din județul Brașov s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși băuți la volan.

1. "La data de 14 iunie 2020, în jurul orei 18.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 30 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Hărman, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor".

2. "Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Bod, județul Brașov, în timp ce utiliza telefonul mobil, fără a folosi funcția “hands free” (mâini libere).

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice.

La solicitarea cadrelor de poliție, bărbatul în cauză a prezentat un permis de conducere emis de către autoritățile din Polonia.

Cu ocazia examinării documentului de conducere, polițiștii au constatat faptul că elementele de siguranță ale acestuia nu corespund cu cele ale permiselor emise de către autoritățile din statul respectiv, existând suspiciunea că ar fi falsificat.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză nu este posesor de permis de conducere emis de autoritățile poloneze, documentul prezentat figurând ca fiind emis pe numele altei persoane.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”fals” și ”uz de fals”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor".

3. "La data de 14 iunie 2020, în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 31 ani, care conducea un autovehicul pe str. Calea Feldioarei din municipiul Brașov.

La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, dar a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor".

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: