03
Vin, Mai

Eveniment

Incident, astăzi, în timpul vizitei premierului României, Ludovic Orban, la Brașov.

Reporterul Brasov TV a salutat prezența premierului la Brașov, deschis la dialogul cu jurnaliștii spre deosebire de reprezentantul guvernului în județul nostru, Cătălin Mihai-Văsii. Acesta din urmă, de la momentul declanșării epidemiei de COVID-19, a refuzat sistematic dialogul cu jurnaliștii și, implicit, să transmită mesaje absolut necesare către brașoveni, în condițiile generate de noul coronavirus.

Astăzi, la câteva minute după momentele în care reporterul Brașov TV a dialogat cu premierul pe tema lipsei de comunicare a prefectului Brașovului în relația cu jurnaliștii, Cătălin-Mihai Văsii, prezent și el la locul conferinței de presă, a părăsit zona, s-a îndreptat spre unul dintre containerele amenajate în zonă, s-a dezechilibrat și a leșinat. Potrivit martorilor, ofițerii S.P.P. au intervenit imediat, l-au ajutat pe prefect să se ridice și i s-a dat să bea apă și să mănânce miere de albine. Apoi, Cătălin-Mihai Văsii a intrat într-unul dintre containerele speciale, unde a rămas până după plecarea jurnaliștilor.

Prezent în zonă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat, cu referire la prefectul Brașovului, Cătălin-Mihai Văsii: ,,Sper că e bine." 

Câțiva dintre apropiații prefectului, care au observat scena, au încercat să-l apere, susținând că acesta ar fi alunecat. Nici vorbă însă.

Background

La scurt timp după declanșarea epidemiei de coronavirus, în condițiile în care prefectul Cătălin-Mihai Văsii nu arăta disponibilitate pentru comunicare și, practic, îngrădea libertatea presei, jurnaliștii au întocmit o scrisoare deschisă pe care au adresat-o autorităților, în vederea identificării soluțiilor pentru deblocarea situației.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, jurnaliștii Brasov TV, și nu doar ei, au făcut, la fiecare material de presă publicat, demersuri pentru consemnarea punctului de vedere al prefectului Brașovului.

Acesta a optat însă, pentru ,,politica struțului”.

Citește:

Scrisoare deschisă către autoritățile brașovene pentru o comunicare transparentă pe perioada PANDEMIEI


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: