06
Lun, Mai

sursă foto: stirileprotv.ro

Eveniment

Statele Unite intenționează să interzică mai multe aplicații chineze de pe rețelele de socializare, inclusiv TikTok, potrivit secretarului de stat, Mike Pompeo.

Pompeo ar fi făcut această sugestie în timpul unui interviu, adăugând că „ia acest lucru foarte în serios”, transmite CNN.

Acesta a mai spus că oamenii ar trebui să descarce aplicația doar dacă „vor ca informațiile lor personale să ajunsă în mâinile Partidului Comunist Chinez”.

TikTok este condus de un director general american, cu sute de angajați și lideri în domeniul siguranței și securității, aici în Statele Unite. Cel mai important scop al nostru este promovarea unei aplicații sigure pentru utilizatorii noștri. Nu am furnizat niciodată date despre utilizatori guvernului chinez și nu am face acest lucru, chiar dacă ni s-ar spune”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, în urma comentariilor făcute de Pompeo.

Observațiile secretarului de stat au loc în contextul unei perioade de tensiuni între Statele Unite și China.

Aplicația a fost criticată în nenumărate rânduri de politicienii americani, care au acuzat că este o amenințare la securitatea națională din cauza legăturilor sale cu China. Liderii politici susțin că această companie ar putea fi obligată să coopereze cu Partidul Comunist Chinez.

TikTok a explodat în popularitate în Statele Unite și în alte țări occidentale, devenind prima rețea de socializare chineză cu un astfel de succes în afara granițelor. În primele trei luni ale acestui an, aplicația a fost descărcată de aproape 300 de milioane de ori.

Săptămâna trecută, guvernul din India a precizat că va interzice TikTok și alte aplicații chineze cunoscute, deoarece „reprezintă o amenințare la suveranitate și integritate”, informează Stirileprotv.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: