05
Dum, Mai

Eveniment

Polițiștii brașoveni au efectuat mai multe controale în județul Brașov.

La data de 22 iulie 2020 polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Brașov, Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, Poliției Municipiului Codlea și Poliției Orașului Ghimbav au organizat și desfășurat pe raza județului Brașov acțiuni de verificare în domeniul transportului de marfă şi transportului public de persoane, în ceea ce privește respectarea normelor legale, atât de către conducătorii auto, cât și de către operatorii de transport, unul dintre scopurile principale ale acțiunii fiind verificarea și respectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

Verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 atât de către călători, cât și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și Legii nr. 136/2020 în situația transporturilor rutiere publice de persoane;

Verificarea alcooscop a conducătorilor de autovehicule, care efectuează transport public de persoane;

Verificarea respectării limitei legale de viteză pe categorii de drumuri;

Verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă de către conducătorii autovehiculelor și existența atestării metrologice a aparatului tahograf;

Verificarea legalității tipului de transport;

Verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de către conducătorul auto;

Verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente;

Respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, O.U.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere,pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, H.G. 69/2012 și Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, ,  în valoare de aproximativ 8380 lei.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, acestea având scopul de a monitoriza respectarea normelor de sănătate publică pe timp de pandemie, dar și starea tehnică a transportului și siguranța în care sunt transportați pasagerii.

Atât transportatorii, cât și călătorii au fost informați de către polițiști cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție în spațiile publice închise pentru prevenirea răspândirii virusul SARS-CoV2.

Reamintim faptul că dispozitivele de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului COVID-19, dar și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice fel!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: