20
Lun, Mai

Eveniment

Ar fi vrut să-și vadă fiul învingător. Așa ca el, în anii ’90, în fruntea comunei.

 

Ar fi vrut să-l vadă măcar pentru o secundă, dar Dumnezeu a hotărât altfel... L-a luat la el, ca să uite de suferință. Gheorghe Nedelea a văzut lumina zilei pe 17 mai 1954. Ambiția l-a ajutat să fie remarcat mai întâi în școală. Apoi, și în armată unde a avut în subordine zeci de oameni, pe care i-am îndrumat fără să greșească.

Au urmat ani de muncă, până târziu în noapte, dar nu fără răsplată.

Un om corect și cu frică de Dumnezeu, Gheorghe Nedelea a plecat de jos, din fabrică, dar a reușit cu multa trudă să-și construiască un drum în viață și să-și urmeze visul. A vrut să fie cel mai bun, iar prejmerenii lui l-au înțeles. L-au înțeles și l-au ales. În anul 1992, Gheorghe Nedelea a devenit primarul comunei în care s-a născut. Și i-a ascultat pe oameni, i-a ajutat și le-a stat alături. Drept mulțumire, și în anul 1996 prejmerenii au hotărât să le fie pentru a doua oară primar. Nu i-a dezamăgit pe cei care și-au pus speranța în el, deși nu i-a fost deloc ușor. Dar a ieșit învingător și ar fi vrut să-și vadă și fiul, pe George, alături de soția Veronica și de fiica Ana Maria, tot învingător. Așa ca el. Măcar pentru o secundă. Dar Dumnezeu a hotărât altfel…

,,Trebuie să fim tari, să-i ducem numele mai departe.” a spus George, fiul fostului primar al Prejmerului. Gheorghe Nedelea s-a stins pe 3 septembrie 2020.

Dumnezeu să-l odihnească!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: