26
Vin, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Odată cu reglementarea situației juridice a terenului, care a afectat și funcționarea toaletei publice aflată în zona Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Primăria Brașov a demarat, în luna iulie, lucrările de reabilitare a acestei toalete.

În prima etapă s-au executat lucrări de igienizare, iar acum se derulează lucrările de amenajare a spațiului, de înlocuire a instalațiilor electrice, cât și a celor sanitare, de tencuire a pereților și turnarea șapelor, montarea de gresie și faianță. De asemenea, se are în vedere și reabilitarea scărilor și a balustradei. După finalizarea acestor lucrări, se vor monta obiectele sanitare, elementele de iluminat și de semnalistică.

După finalizarea lucrărilor în luna noiembrie, administrarea toaletei publice va intra în atribuțiile Serviciului Public de Administrare Piețe. Valoarea estimată a costurilor este de 170.000 de lei, iar lucrările sunt executate de S.C. Ecoterm Exim Gaz SRL.

În acest an s-au mai executat lucrări de reabilitare la alte 3 toalete publice:

- toaleta publică de Sub Tâmpa, care a fost recompartimentată, a fost amenajată o cabină pentru persoane cu dizabilități care utilizează fotoliu rulant și rampă de acces pentru aceste persoane, s-a reparat acoperișul, au fost înlocuite obiectele sanitare, gresia și faianța și au fost executate zugrăveli.

- toaleta publică din Piața de Miercuri: s-au înlocuit pereții de rigips, s-a reparat tavanul, s-a zugrăvit, a fost înlocuită gresia și faianța, s-au refăcut instalațiile de canalizare și au fost montate sifoane de pardoseala,

- toaleta publică din Poiana Brașov: au fost refăcute pavajul și gresia, au fost înlocuite instalațiile sanitare, s-a refăcut branșamentul de apă.

În acest moment sunt funcționale 9 toalete publice: la Piața Astra, la Piața Dacia, la Piața Tractorul, Piața Bartolomeu, Piața De Miercuri, Piața Star, Sub Tâmpa, Piața Sfatului, Poiana Brașov. În alte 12 locații au fost montate toalete ecologice.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: