27
Sâm, Apr

sursă foto: EVZ.ro

Eveniment

Compania japoneză Fujifilm Holdings Corp a anunţat, miercuri, că medicamentul antiviral Avigan, aflat în a treia fază a testelor clinice, a redus perioada de însănătoşire a pacienţilor infectaţi cu forme uşoare de COVID-19.

Cercetătorii speră astfel ca noul medicament să primească aprobare din partea autorităţilor nipone, transmite agenţia Reuters.

Nu mai puţin de 156 de pacienţi au participat la a treia fază a testelor clinice. Cercetătorii susţin că starea de sănătate a persoanelor tratate cu medicamentul antiviral Avigan s-a îmbunătăţit după aproape 11,9 zile, faţă de 14,7 zile în cazul celor din grupul Placebo.

Rezultatele studiului realizat de compania subsidiară Fujifilm Toyama Chemical sunt semnificative din punct de vedere statistic, a precizat compania niponă, conform Reuters.

În urma anunţului, preţul acţiunilor Fujifilm a crescut cu peste 4 la sută la bursa de la Tokyo, fiind vorba despre cea mai mare valoare înregistrată în ultimele patru luni.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a lăudat potenţialul medicamentului Avigan, spunând că este contribuţia Japoniei în cursa globală pentru a găsi un tratament împotriva noului coronavirus.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: