19
Dum, Mai

sursa foto: rtv.net

Eveniment

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat faptul că a informat Prefectura Iaşi asupra faptului că sărbătoarea Sfintei Parascheva se va organiza doar în ziua hramului, pe 14 octombrie, şi nu în intervalul 8-15, cum s-a solicitat şi avizat iniţial.

Autorităţile din Iaşi au decis anterior că enoriaşii din alte oraşe nu pot participa la pelerinajul organizat cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva. Prin urmare, sărbătoare s-a mutat într-o singură zi, ci anume 14 octombrie. Conform ziarul de iaşi, această decizie deschide o portiţă legislativă ca până la data de 14 octombrie să se poată închina şi pelerinii din alte localităţi.

Racla Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Cu toate că pelerinjul a fost anulat, credincioşii vor putea participa la slujba organizată pe 14 octombrie.

Reprezentanţii Prefecturii au precizat că momentan se află în vigoare decizia pentru ziua de astăzi, care presupune ca de la ora 00.00 echipe mixte formate din jandarmi şi poliţişti să legitimeze persoanele care vor să se aşeze la rând care intră în Catedrala Mitropolitană.

"Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iaşi pelerini din alte localităţi, racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineaţă, cum era programul iniţial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a notificat Prefectura Judeţului Iaşi că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârşirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva", a declarat pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: