28
Dum, Apr

sursa foto: I.P.J. Brașov

Eveniment

Sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Brașov, au fost desfășurate și în ultimele 24 de ore acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, situate pe raza județului Brașov.

,,Scopul vizat al acestor acțiuni l-a constituit prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

            La activitățile organizate în sistem integrat au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali, care au verificat 151 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat peste 1800 de persoane, au verificat 276 de autovehicule, fiind verificate și 155 de mijloace destinate transportului public de persoane.

            Pentru abaterile constatate au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 224 de sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică și 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

            Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 44.000 lei.

            Forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă priorități pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

            Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: