18
Sâm, Mai

Eveniment

PSD le garantează românilor siguranța locurilor de muncă.

Efectele pandemiei se resimt din plin pe piața muncii. Guvernarea PNL nu a fost deloc interesată de tinerii care nu își găsesc un loc de muncă sau sunt concediați, de persoanele de peste 55 de ani care își pierd locul de muncă sau de grupurile dezavantajate!

Chestorul senator Marius Dunca, candidatul PSD Brașov la Senat, consideră și că firmele românești și salariații acestora trebuie susținute masiv, prin intermediul unor programe foarte bine puse la punct.

” Programul ,,Muncă și Demnitate Socială” propune soluții concrete după ce Guvernul lui Iohannis a eșuat în gestionarea crizei economice, a lăsat fără loc muncă peste 800.000 de oameni și a blocat programele PSD pentru tineri și pentru persoanele defavorizate.

Românii au nevoie de siguranța locului de muncă. Ne propunem stimularea industriilor autohtone, pentru că susţinerea firmelor care produc aici, indiferent de „naţionalitate”, înseamnă locuri de muncă pentru cetățenii țării. Vrem să nu ne mai plece românii la muncă în afară.

Din ce în ce mai multe persoane sunt nevoite să își schimbe locul de muncă, ba mai mult, domeniul de activitate.  Avem în plan să oferim vouchere în valoare de 100.000 de €/ companie pentru realizarea reconversiei profesionale a angajaților. Pentru angajații cu cel puțin o calificare suma se decontează, pentru cei fără calificare se acordă suma forfetară prin voucher.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă! ”A doua șansă” este un alt program gândit de PSD special pentru persoanele care au abandonat studiile. Astfel, beneficiarii vor primi o primă de instruire de 350 € pe lună, pentru finalizarea studiilor gimnaziale, liceale, de ucenicie. Suma este destinată să acopere transportul, masa, cazarea și rechizitele, cu condiția finalizării studiilor, fără a mai întrerupe școlarizarea.

Programul ”Un loc de muncă pentru fiecare”, care își propune ca fiecare român să aibă parte de stabilitate, se adresează tinerilor NEET, șomerilor de lungă durată, grupurilor dezavantajate pe piața muncii, persoanelor inactive. Se dorește subvenționarea cursurilor pentru școala de șoferi cu: 2.500 lei permis categoria B și 3.500 lei permis pentru celelalte categorii, iar finalizarea examenului auto și obținerea permisului de conducere să se facă în 12 luni de la începerea școlii. În cadrul acestui program se urmărește și subvenționarea cu 80% a cursurilor pentru agronomie, agricultură, meșteșuguri, în limita a 5.000 lei.

Actuala guvernare nu a întins o mână de ajutor cetățenilor țării. Unde sunt măsurile prin care se încearcă salvarea României de la șomaj? ” este semnalul de alarmă tras de senatorul Marius Dunca.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: