12
Dum, Mai

Eveniment

Municipiul Sibiu intră în carantină de luni, 16 noiembrie. Măsura a fost decisă după vizita lui Raed Arafat de vineri, la Sibiu.

"Știți că situația din Sibiu și unele localități necesită alte măsuri față de cele luate deja de autorități. Având în vedere incidența și numărul mare de cazuri în urma discuțiilor cu Comitetul de Situații de Urgență. Măsura intră în vigoare de luni. O excepție e închiderea mall-ului pe durata weekend-ului cu excepția magazinelor care vând alimente.

Pe durata stării de carantină magazinele se închid la ora 20, iar terasele se închid, magazinele pot avea o persoană la 8 mp. Între ore 10 și 13 procurarea de alimente e rezervată bătrânilor. Procurarea de alimente necesare se face pe declarație pe proprie răspundere, iar activitatea religioasă se va desfășura afară"., a spus șeful D.S.U., doctorul Raed Arafat.

Municipiul Sibiu a ajuns la o rată de infectare de 7,78 decazuri la 1000 de locuitori și înregistrează 470 de cazuri noi astăzi, conform ultimelor date comunicate de G.C.S.

Potrivit D.S.P., municipiul Brașov are vineri o rată de infectare de 7,27 de cazuri la 1000 de locuitori, cu un record de infectări în ultimele 24 de ore: 507.

Potrivit unor surse din rândul autorităților, în cazul municipiului Brașov nu s-a luat decizia de a se institui carantina, dar se face o analiză a cauzelor care au determinat o rată de infectare atât de ridicată – 7,27.

Mai exact, spun sursele citate, până luni, 15 noiembrie, se vor analiza focarele și gradul de transmitere comunitară a noului coronavirus, dar se va avea în vedere și trendul din zilele de sâmbătă și duminică. Abia apoi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – care se va întruni cel mai probabil luni -, se va analiza oportunitatea instituirii sau nu a carantinei în municipiul Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: