03
Vin, Mai

Eveniment

Municipiul Brașov are sâmbătă o rată de infectare de 7,57 de cazuri la 1000 de locuitori sâmbătă, în creștere față de vineri când, potrivit D.S.P., numărul infectărilor la mia de locuitori era de 7,27.

În încercarea de a afla dacă se va institui carantina în municipiul Brașov, reporterii Brașov TV i-au telefonat șefei D.S.P. Brașov. Doctor Andrea Neculau se află la Craiova, unde fiica susține examenul de rezidențiat.

,,Este o problemă de familie. Am și eu un copil. Nu am avut nici măcar o zi de concediu. Știu tot ce se întâmplă, TOATE PROBLEMELE SUNT ÎN ORDINE. Adjuncta mea a rămas la conducerea D.S.P. Brașov. Mă întorc duminică seară. Oricum, deciziile se iau la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.”, a explicat Andrea Neculau.

Potrivit unor surse din rândul autorităților locale, în cazul municipiului Brașov nu s-a luat decizia de a se institui carantina, dar se face o analiză a cauzelor care au determinat o rată de infectare atât de ridicată.

Mai exact, au spus vineri sursele citate, până luni, 15 noiembrie, se vor analiza focarele și gradul de transmitere comunitară a noului coronavirus, dar se va avea în vedere și trendul din zilele de sâmbătă și duminică. Abia apoi, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență - care se va întruni cel mai probabil luni -, se va analiza oportunitatea instituirii sau nu a carantinei în municipiul Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: