08
Mie, Mai

Eveniment

Resfinţirea Crucii Eroilor de pe Vârful Caraiman a avut loc în prezenţa ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și a coordonatorului general al proiectului de reabilitare a monumentului, Codrin Dumitru Munteanu.

 

Monumentul istoric se află la altitudinea de 2.291 de metri, iar ceremonia de resfințire a fost organizată la finalul lucrărilor de restaurare și reabilitare, contractate de Ministerul Apărări Naționale, în calitate de administrator al monumentului. Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea istoriei și identității naționale prin conservarea, protejarea și valorificarea unui monument de referință pentru România.

Activitatea administrativă s-a desfășurat pe parcursul a doi ani, iar în toamna anului 2018 a fost semnat contractul pentru lucrările de restaurare, reabilitare şi conservare a Crucii Caraiman.

Lucrările propriu-zise de restaurare a monumentului s-au desfășurat pe parcursul a 11 luni, iar spațiul expozițional este unul de excepție.

Proiectul, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a fost finalizat înaintea termenului prevăzut inițial.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: