19
Dum, Mai

sursă foto: mediafax.ro

Eveniment

Fostul șef UNIFARM, Adrian Ionel, pus sub acuzare într-un alt dosar de corupție, potrivit Direcției Naționale Anticorupție. Prejudiciul produs UNIFARM constatat de procurorii anticorupție se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Adrian Ionel ar fi fost inculpat astăzi, potrivit Realitatea PLUS, iar procurorii au decis punerea sub control judiciar pentru abuz în serviciu.

DNA a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, punerea sub control judiciar a lui Adrian Ionel pentru noi fapte de corupție, timp de două luni (60 de zile).

Este vorba de un contract de achiziție de măști de protecție încheiat în 15 martie 2020 cu o societate comercială, care nu a livrat până la această dată nicio mască. Contractul de aproape 4,5 milioane de lei presupunea cumpărarea a 1,5 milioane de „măști chirurgicale cu trei pliuri”, din care nu s-a livrat niciuna în final.

Adrian Ionel este acuzat de abuz în serviciu pentru încheierea acestui contract, pentru care a plătit un avans de aproape 3,6 milioane de lei - prejudiciul constatat de procurorii DNA.  Fostul șef UNIFARM a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Adrian Ionel a fost acuzat tot de corupție și în primul dosar, pentru o mită de peste 600.000 de euro pentru achiziții de măști și combinezoane de protecție. Fostul șef UNIFARM mai este acuzat și pentru votul dat în Consiliul de Administrație pentru propria sa numire.

Fostul șef al Unifarm a fost trimis în judecată pe 2 octombrie pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, potrivit realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: