19
Dum, Mai

Eveniment

"Evitați colindatul, riscul de infectare crește în timpul acestei activități", a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de la Palatul Victoria.

Arafat a anunțat prelungirea stării de alertă pentru următoarele 30 de zile, cu toate restricțiile aflate acum în vigoare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus, joi, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu încă 30 de zile, începând din 14 decembrie, păstrând măsurile existente în prezent, la care se adaugă o reglementare referitoare la transportul pe cablu pe pârtiile de schi, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (D.S.U.), Raed Arafat, citat de Agerpres.

Acesta i-a îndemnat pe români să limiteze numărul celor cu care se întâlnesc de Crăciun, să nu meargă la colindat și să petreacă în privat, cu respectarea limitărilor de până acum, dar nicidecum în stradă cu sute de oameni ca în alți ani. 

Șeful D.S.U. le-a recomandat românilor să-și limiteze contactele interumane de sărbători și să nu meargă la colindat nici măcar în grupuri de maximum 3 persoane.

De sărbători, vă rog, gândiți-vă la sănătatea d-voastră și la sănătatea familiei d-voastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil, în acest an, să limitați numărul celor cu care vă întâlniți în timpul sărbătorilor.

Asta ne va ajuta să trecem mai ușor peste ce poate să vină ulterior sau după sărbători și, bineînțeles, ne va permite, sper, ca anul viitor sărbătorile să se desfășoare cât mai aproape de normal”, a declarat Raed Arafat. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: