26
Vin, Apr

sursă foto: BRAȘOVTV

Eveniment

Amenzi mari date de polițiști, în urma controalelor din acest weekend, când trei camioane încărcate cu material lemnos au fost oprite pentru verificări.

"La data de 09 aprilie 2021, în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza Stațiunii Predeal din județul Brașov se deplasează trei autocamioane, ce transportă material lemnos, existând posibilitatea ca greutatea totală admisă să fie depășită. 

În urma verificărilor efectuate în baza de date specifică acestei linii, s-a stabilit faptul că există documente legale, respectiv avize de însoțire a mărfii, avize care erau valide. 

S-a solicitat sprijinul I.S.C.T.R. Brașov în vederea efectuării verificărilor legalității greutății autovehiculelor și încărcăturii transportate.

La data de 10 aprilie 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Stațiunii Predeal, Serviciul de Ordine Publică – Biroul Delicte Silvice, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic competent și Gărzii Forestiere Brașov, au asistat la transbordarea masei lemnoase într-un al patrulea autocamion, procedându-se la măsurarea cantității de material lemnos. 

În urma activităților de măsurare a cantității de material lemnos și a verificării avizelor de însoțire a mărfii, s-a constatat faptul că pe două dintre cele trei avize figura o cantitate mai mare de material lemnos decât cea identificată, respectiv o diferență 8,44 mc material lemnos, esență fag.

În cauză, pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă măsura achitării de către operatorul economic a contravalorii lipsei de material lemnos", potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Brașov, agent de poliție Nadia Olaru.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: