26
Vin, Apr

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

Inspecția Muncii derulează pe parcursul anului 2021, o acțiune națională de informare-conștientizare privind necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la riscurile care provoacă afecțiuni musculo-scheletice (AMS).

Afecțiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate legate de muncă. Ele afectează milioane de lucrători din întreaga Europă și presupun cheltuieli de miliarde de euro din partea angajatorilor. Combaterea AMS contribuie la îmbunătățirea vieții lucrătorilor, dar este justificată și din punct de vedere economic.

Afecțiunile musculoscheletice (AMS) de origine profesională afectează spatele, gâtul, umerii și membrele superioare, dar și membrele inferioare. Se referă la deteriorările sau afecțiunile articulațiilor sau ale altor țesuturi. Problemele de sănătate variază de la disconfort și dureri minore până la afecțiuni medicale mai grave, care necesită concediu sau tratament medical.

În cazurile cronice, pot duce chiar la handicap și la renunțarea la activitatea profesională.

Având în vedere că afecțiunile musculo-scheletice (AMS) continuă să fie una din cele mai frecvente probleme de sănătate profesională din Europa, este evident că trebuie depuse mai multe eforturi de sensibilizare cu privire la prevenirea lor.

Acțiunea derulată în acest sens de I.T.M. Brasov se adresează angajatorilor din sectorul public și privat din mai multe sectoare de activitate ce au un număr însemnat de locuri de muncă cu probabilitate mare de apariție a afecțiunilor musculo-scheletice.

Pentru verificarea modului în care s-au implementat măsurile necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţiei lucrătorilor, vor avea loc acţiuni de control la societăţile comerciale care desfăşoară activități în următoarele domenii de activitate: silvicultură și exploatări forestiere, extracția cărbunelui superior și inferior, alte activități extractive (extracția pietrei, nisipului, argilei, sării, turbei, mineralelor etc), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice, industria construcțiilor metalice, fabricarea de mobilă, comerț cu ridicata și amănuntul, depozitare și activități auxiliare pentru transporturi, activități de poștă și curierat, începând cu luna aprilie, până în luna noiembrie 2021.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: