18
Sâm, Mai

Eveniment

Pe parcursul lunii mai, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 111 controale în vederea verificării modului în care angajatorii respectă măsurile impuse pe perioada pandemiei.

În urma acestor controale au fost aplicate, pentru deficiențele constatate, amenzi în valoare de 2.000 lei, precum și 3 avertismente. In principal, sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului așa cum este definit de prevederile legii menționate.

În afara acestor controale, având în vedere Strategia Națională privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, inspectorii de munca au realizat , în luna mai,  un număr de 160 controale, fiind  depistate 11 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 5 angajatori au fost sancționați  cu  amenzi  în valoare de 100.000 lei.

În ceea ce privește respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 148 de controale,  în urma cărora au fost aplicate 5 sancțiuni ( avertismente).

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 53.500 lei.

Tot în luna mai, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 88 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 33 angajatori cu amenzi în valoare de 53.500 lei si 34 de avertismente.

Sursa: comunicat ITM Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: