20
Lun, Mai

sursă foto: M.A.I.

Eveniment

Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe vârful Caraiman din Munții Bucegi a fost reabilitată.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale. Marți a avut loc un ceremonial militar și religios pe platoul din apropierea vârfului Caraiman, cu ocazia prăznuirii ortodoxe a Înălțării Sfintei Cruci, marți, 14 septembrie.

Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Caraiman, se află la o altitudine de 2.291 de metri.

Cu ocazia prăznuirii ortodoxe a Înălțării Sfintei Cruci, marți, 14 septembrie, Ministerul Apărării Naționale a marcat, printr-o ceremonie militară și religioasă organizată la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial situată pe Muntele Caraiman, încheierea operațiunilor majore de restaurare, reabilitare și conservare a acestui monument.

Desfășurată în prezența ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și a șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, și a ministrului de Interne, Lucian Bode, ceremonia a inclus depunerea de coroane de flori în memoria eroilor căzuți și vizitarea spațiului expozițional amenajat în incinta monumentului.

Proiectul de reabilitare a fost cofinanțat de Uniunea Europeană și de Ministerul Apărării Naționale. Lucrările s-au derulat pe parcursul ultimilor 5 ani.

Înălțarea Sfintei Cruci, una dintre cele mai vechi sărbători creștine, aduce aminte de patimile şi moartea Mântuitorului pe Golgota, iar 14 septembrie este considerată totodată data care vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: