18
Sâm, Mai

Eveniment

Solicităm partidelor din coaliția guvernamentală să declare public dacă susțin sau nu un acord privind Educația!

- Ca urmare a rezultatelor referendum-ului desfăşurat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ – organizaţii reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, în data de 19.01.2021 a fost declanşată  o GREVĂ DE AVERTISMENT.

- În cursul zilei de 21 ianuarie 2022, a avut loc întâlnirea reprezentanților Guvernului (domnul Prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă, domnul ministru al educației Sorin-Mihai Cîmpeanu, domnul secretar de

stat  Gigel Paraschiv (Ministerul Educației), domnul secretar de stat Lucian Ovidiu Heiuş (Ministerul Finanțelor), secretar de stat Cristian Vasilcoiu (Ministerul Muncii și Solidarității Sociale), domnul consilier de stat George Agafiţei (Cancelaria Prim-ministrului), domnul director general Mihai Păunică (Ministerul Educației),  cu cei ai federațiilor sindicale reprezentative, ca urmare a grevei de avertisment.

 Într-un comunicat, domnul Prim-ministru al României, a declarat că:

„Dialogul este calea pentru a găsi măsuri echilibrate..... Consultările vor fi coordonate, la nivelul Guvernului, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu participarea ministerelor Muncii și Finanțelor și vor avea în vedere identificarea de soluții și termene de aplicare ale

acestora..... Termenul asumat pentru finalizarea negocierilor și asumarea de către Guvernul României pentru un acord cu reprezentanții federațiilor sindicatelor reprezentative din învățământ este 4 februarie 2022”.

Cu toate acestea, ieri, acordul nu a fost semnat. Mai mult, partea guvernamentală nu şi-a mai dorit o astfel de înţelegere. Ni s-a spus că cel mult putem semna un acord cu Ministrul Educaţiei.

”Având în vedere cele de mai sus, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” solicită partidelor din coaliția de guvernare să declare public dacă susțin sau nu învățământul românesc”, transmite profesorul Radu Adrian.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: