18
Sâm, Mai

sursa foto: alephnews.ro

Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a aprobat trimiterea de militari în misiuni internaționale, până la finalul anului 2022.

Măsura apare într-un document obținut în exclusivitate de Realitatea PLUS și ar putea permite trimiterea de trupe în Ucraina, însă oficialii nu dau de înțeles că România va face asta. 

Potrivit documentului prezentat de Realitatea PLUS, militarii români pot fi trimiși în misiuni externe.

Parlamentul urmează să ia act de scrisoarea trimisă de președintele Klaus Iohannis, în care acesta informează că a aprobat continuarea misiunilor și operațiilor forțelor Armatei Române și ale Ministerului de Interne în afara teritoriului țării noastre, sub conducerea NATO, UE, OSCE, ONU și în cadrul coaliției anti-ISIS/Daesh și în cazul Task Force Takuba, pentru restul anului 2022. 

Potrivit unor voci politice, citate de Realitatea PLUS, documentul ar permite, legal, trimiterea de militari în Ucraina. Însă premierul Nicolae Ciucă și președintele Marcel Ciolacu, lider PSD și președinte al Camerei Deputaților, au respins această posibilitate.

Deja au apărut proteste împotriva participării României la războiul din Ucraina, cu trupe sau cu echipamente militare. George Simion, liderul AUR, a și cerut românilor că, dacă vor fi trimise arme în Ucraina, să se protesteze împotriva unei astfel de măsuri, relatează Realitatea PLUS.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai trimis către Parlament și informările privind aprobarea intrării, staţionării şi operării Batalionului STRYKER al SUA în România, în scopul îndeplinirii misiunilor subsumate posturii de descurajare şi apărare a NATO, precum și cea a dislocării unor forţe armate străine în România, precum şi intrarea, staţionarea şi operarea detaşamentului F-35 al SUA în România, ca urmare a solicitărilor NATO.

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: