26
Vin, Apr

sursă foto: evz.ro

Eveniment

Fostul polițist Cristian Cioacă a primit o sentință de 15 ani după ce a fost acuzat că și-a ucis soția, pe Elodia Ghinescu.

Acesta a executat mai bine de jumătate din pedeapsă. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiționată, în ciuda mărturiilor potrivit cărora ar fi un deținut model. Acesta și-ar fi refăcut și viața sentimentală și ar primi vizite conjugale.

De asemenea, familia avocatei Elodia Ghinescu a spus că Cioacă l-a privat pe fiul lor de șansa de a se duce la mormântul mamei sale, ceea ce ar fi putut influența decizia tribunalului.

Judecătorii au respins cererea de eliberare condiționată a lui Cristian Cioacă

Judecătoria Pitești a respins luni, pe data de 23 ianuarie, cererea de eliberare a lui Cristian Cioacă, catalogând-o drept neîntemeiată. Decizia nu este însă una definitivă, iar fostul polițist are dreptul să facă o nouă cerere în luna mai a acestui an.

Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat, în prezent deţinut la Penitenciarul Mioveni, ca neîntemeiată. Menţine termenul stabilit de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită, respectiv 10.05.2023. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în decizia magistraților.

Comisia de la Penitenciarul Mioveni, unde este încarcerat Cristian Cioacă, a respins cererea acestuia de eliberare condiționată pe data de 11 ianuarie, iar el a contestat decizia la Judecătoria din Pitești.

Acesta a fost condamnat în 2014 la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu și a executat, până acum, jumătate din pedeapsă. Fostul polițist nu a recunoscut niciodată că și-ar fi omorât nevasta. Trupul ei nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi. Cristian Cioacă primise inițial 22 de ani de închisoare.

 

 

Sursa: capital.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: