11
Sâm, Mai

Eveniment

Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „Consider că bugetarea proiectelor propuse de către PSD reprezintă o victorie în primul rând pentru noi, brașovenii, precum și pentru grupul consilierilor locali PSD”.

Am luat cuvântul în calitate de cetățean la ultima ședință a Consiliului Local Brașov, desfășurată în data de 2 februarie 2023. În cadrul acestei ședințe a fost dezbătut și votat bugetul municipalității brașovene.

Temele pe care am solicitat luarea de cuvânt au fost proiectele pe care, împreună cu colegii mei consilieri locali din Partidul Social Democrat, le-am supus atenției Primăriei Brașov în decursul anului 2022.

Reamintesc faptul că în anul 2022 am propus municipalității o serie de 26 de proiecte și, o parte dintre proiectele propuse, au fost luate în considerare și cuprinse în bugetul anului 2023. Proiecte precum:

- colectarea selectivă reală a deșeurilor menajere;

- construirea de parcări moderne, multietajate la intrările în municipiul Brașov;

- montarea de rasteluri pentru biciclete, în special la școli;

- montarea de defibrilatoare automate;

- administrarea corectă și îngrijirea unor obiective istorice și de patrimoniu ale Brașovului;

- achiziția de mese pentru piețele volante

- amplasarea de bănci, mese și toalete ecologice pe Drumul Vechi spre Poiana Brașov

- amenajare benzi dedicate transportului public în municipiul Brașov

- iluminatul arhitectural al clădirilor din centrul istoric al Brașovului

- poligon tematic pentru utilizatorii de biciclete și trotinete electrice, au fost parțial sau total prevăzute în bugetul aprobat pentru anul 2023.

Consider că bugetarea proiectelor propuse de către PSD reprezintă o victorie în primul rând pentru noi, brașovenii, precum și pentru grupul consilierilor locali PSD.

Construirea unui Orășel al copiilor în Brașov și a Pasajului din Bartolomeu de la intersecția străzilor Lungă, Stadionului și Calea Făgărașului, proiecte propuse de către partidul nostru, au fost votate de către consilierii locali pentru a intra pe lista de studii de fezabilitate/ documentație tehnică.

Totodată, în luna februarie 2023, în cadrul următoarei ședințe ordinare a Consiliului Local Brașov, va fi suspus votului și proiectul PSD „Voucher pentru sănătate dentară”. Aproximativ 163 de copii din Brașov vor beneficia de 1.000 de lei pentru servicii stomatologice.

Cu toate acestea, o serie de proiecte benefice pentru Brașov, cum ar fi lucrări de infrastructură mare, ca podul hobanat care să facă legătura dintre Bulevardul Gării, zona Sala Sporturilor cu cartierul Coresi, monitorizarea în timp real a locurilor de parcare disponibile în centrul Municipiului Brașov sau compensarea în totalitate a transportului public local, proiecte care ar duce la scăderea ambuteiajelor, ar eficientiza traficul autovehiculelor și ar scădea poluarea, nu au fost luate în considerare de către actuala administrație locală.

Pentru viitor ne propunem să promovăm în continuare proiecte benefice pentru noi, brașovenii. Avem nevoie ca Municipiul Brașov să revină pe primele locuri între orașele din România. Avem nevoie să redăm mândria brașovenilor, și să conlucrăm activ pentru creșterea confortului și siguranței pentru fiecare dintre noi.

Actuala administrație publică locală suferă de o criză reală de leadership și de o incapacitate managerială extrem de mare. Agenda publică, acolo unde figurează toate situațiile mai puțin plăcute pentru brașoveni, problemele sistemice ce au nevoie de rezolvare imediată, precum și proiecte necesare dezvoltării Brașovului, sunt neglijate cu bună știință de către primarul Coliban.

Se vede de departe faptul că primarul Coliban, precum și membrii USR din forul executiv și forul deliberativ al Primăriei Brașov nu înțeleg politicile sociale, nu înțeleg nevoile reale ale noastre, ale brașovenilor, pe care le ignoră cu desăvârșire și nu sunt ancorați în realitatea cotidiană, a declarat subprefectul Brașovului Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: