28
Dum, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Numeroasele cazuri de violență în școli semnalate de presă în ultima perioadă au avut ecou și în rândul autorităților.

Un consilier în Ministerul Educației a abordat acest subiect în cadrul unei conferințe, și a propus o soluție pentru asigurarea unui climat civilizat în cadrul instituțiilor educaționale.

Octavia Borş, consilierul ministrului Educaţiei, consideră că creşterea semnificativă a numărului de consilieri şcolari va ajuta colectivul şcolar să gestioneze mai bine situaţiile de violenţă.

În deschiderea discursului său, oficialul din Ministerul Educației a dorit să dea asigurări cu privire la faptul că violența școlară se află pe lista preocupărilor permanente ale instituției.

"Violenţa şcolară este un fenomen care revine în mod constant în discuţiile noastre,” a spus consilierul ministrului Educației, citat de Agerpres.

Octavia Borș a explicat necesitatea creșterii numărului de consilieri școlari și a detaliat sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească o astfel de persoană, în contextul creșterii cazurilor de violență școlară din România:

"Sperăm că creşterea semnificativă a numărului de consilieri şcolari va ajuta colectivul şcolar să gestioneze mai bine situaţiile de violenţă. Să le indentifice timpuriu, să le răspundă într-un mod sănătos, astfel încât să sprijine atât victima, cât şi autorul de acte de violenţă, să depăşească momentul, să înveţe să gestioneze mai bine emoţiile şi aşa mai departe. Consilierul are un rol cheie în modul în care capacităm şcolile să prevină şi să gestioneze mai bine actele de violenţă şcolară", a mai spus oficialul din Educație.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: