04
Sâm, Mai

sursă foto: alba24.ro

Eveniment

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) anunță într-un comunicat că Ministerul Apărării Naționale (MApN) a renunțat, în premieră, la proba scrisă la concursul de admitere în școlile de maiștri militari și subofițeri.

Astfel, concursul de admitere va fi realizat doar pe baza mediei obținute la bacalaureat și a probelor sportive/psihologice/medicale, probe care erau prevăzute și în anii anteriori. În plus, dacă locurile scoase la concurs nu vor fi ocupate în prima sesiune, din vară, se va organiza și sesiunea a doua.

Decizia vine în contextul în care fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, declara în 2022 că atractivitatea carierei militare a scăzut serios în rândul tinerilor.

Fără predictibilitate pe termen lung în cariera militară sau de polițist, cu o salarizare precară, generată de indiferența și neimplicarea decidenților politici, vom suferi cu toții: cetățeni, societate și stat! În condițiile date, este posibil ca și în cadrul altor instituții de pregătire inițială să se procedeze în mod similar sau să se apeleze la soluții fără precedent, așa cum semnalam în comunicatul nostru din 15 feb. 2023 (posibila angajare a extracomunităților, ca efect al politicilor dezastruoase de salarizare în MAI)”, arată sindicatul citat.

 

 

Sursa: g4media.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: