29
Lun, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Inspectoratul de Poliție Judeţean Brașov a acționat cu 209 polițiști, atât prin echipaje de poliție rutieră dispuse pe căile de acces înspre Poiana Brașov, cât și prin forțe de ordine publică dispuse în zona de festival.

În ceea ce privește constatarea de fapte antisociale, polițiștii brașoveni au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, 2 dintre acestea pentru conducerea autovehiculului fără permis de conducere și 4 pentru conducerea autovehiculelor sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, polițiștii au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier și o sancțiune pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Pentru o infracțiune săvârșită la regimul rutier (conducere auto fără permis), o persoană a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore. De asemenea, au fost reținute  21 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost testați pentru consumul de alcool 983 de conducători auto, rezultând 12 testări pozitive și au fost efectuate 43 de teste cu aparatul drug-test, rezultând 4 teste pozitive.

Jandarmii Brașoveni au întocmit documentele premergătoare pentru 2 persoane care dețineau substanțe interzise, conform legii nr. 143 /2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Totodată, jandarmii au aplicat următoarele sancțiuni contravenționale:

- 5 persoane au fost sancționate conform Legii nr. 349/ 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun;

- 3 persoane a fost sancționate contravențional conform Legii nr. 61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

- 4 persoane au fost sancționate conform H.G 643/2020 privind sistemele de aeronave fără pilot la bord și operatorii de sisteme de aeronave fără pilot la bord.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile pro active de verificare au fost oprite în trafic 43 de persoane, din care 4 au fost depistate pozitiv la testarea cu aparatul drug-test, iar în afara spațiului de desfăşurare a festivalului MASSIF au fost depistate 2 persoane care dețineau substanțe interzise, se arată într-un comunicat trimis de M.A.I.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: