02
Joi, Mai

Eveniment

În cadrul unei intervenții pe care a avut-o în Parlamentul României, deputatul PSD Marian Rasaliu s-a arătat indignat de faptul că aderarea României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din această săptămână.

Parlamentarul consideră că politica externă a țării noastre trebuie resuscitată și nu mai trebuie să existe tergiversări în ceea ce privește intrarea României în Schengen.

Săptămâna aceasta, la Luxemburg, va avea loc ultimul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din cadrul preşedinţiei suedeze a UE. Decizii importante sunt așteptate a fi luate. Deși oficialii suedezi au dat asigurări în nenumărate rânduri că vor sprijini aderarea României la spațiul Schengen, acest lucru a rămas numai la nivel declarativ. Din păcate, aderarea României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI. 

România merită în Schengen! Din păcate, observ cu îngrijorare că problema aderarării țării noastre la Schengen a dispărut cu totul, în ultima vreme, de pe agenda publică. România este pregătită de peste zece ani să fie primită în Spațiul Schengen. Noi, ca țară, suntem „cu temele la zi”! România a demonstrat din plin că este pregătită să gestioneze frontierele externe ale Europei.

Este vitală repunerea pe agenda externă a obiectivului primirii țării noastre în spațiul Schengen! Politica externă trebuie resuscitată, iar România trebuie să se facă auzită. Este nevoie de un calendar ferm de aderare la zona de liberă circulație pentru țara noastră. Nu mai putem accepta amânări!  Cetățenii români nu sunt cetățeni de mâna a doua și au dreptul de a circula liber în Europa!” a concluzionat deputatul PSD Marian Rasaliu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: