27
Sâm, Apr

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Peste 200 de români au fost convinși de o grupare infracțională să investească în criptomonede, iar estimările indică că aceștia ar fi pierdut în total aproape 5 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT au desfășurat 11 percheziții domiciliare în județele Prahova, Olt și Ilfov, precum și în municipiul București.

În urma perchezițiilor, 14 persoane au fost duse la audieri într-un dosar care vizează constituirea unui grup infracțional organizat, fals informatic, înșelăciune și evaziune fiscală.

Prin promisiunea unor dobânzi incredibile, o grupare de infractori a reușit să convingă oamenii să investească sume considerabile în criptomonede.

Pentru a părea credibili, aceștia au înființat un call center și au creat un site pe internet, unde clienții puteau vizualiza grafice false, cu creșteri spectaculoase ale profiturilor.

Cu toate acestea, în acea perioadă, piața criptomonedelor era în declin, spre deosebire de promisiunile făcute de grupare.

Cu toate acestea, clienții erau înșelați și investeau și mai mult în conturile grupului, aducând chiar și alți clienți.

Atunci când unii începeau să devină suspicioși, li se restituiau investițiile și chiar și dobânzile, în scopul de a evita eventualele plângeri penale.

Acești bani erau acoperiți din depunerile realizate de noii veniți, într-un tipar specific piramidelor financiare.

Astfel, indivizii care au orchestrat această schemă au reușit să obțină aproape 5 milioane de dolari.

"Valoarea prejudiciului produs clienților este de peste 4,71 de milioane de dolari.

Audierea persoanelor bănuite, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești", potrivit procurorilor DIICOT.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: