27
Sâm, Apr

sursă foto: bugetul.ro

Eveniment

Ieri a avut loc evenimentul de lansare a apelului de proiecte pentru dezvoltarea de păduri urbane în orașele din România.

Această inițiativă are potențialul de a aduce schimbări transformative și durabile în calitatea vieții urbane, prin construirea de spații verzi reziliente și sustenabile, reprezentând un pas crucial în combaterea problemei grave a poluării urbane și pentru îmbunătățirea calității aerului.

Această inițiativă, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dispune de un buget impresionant de 30 de milioane de euro, destinat pentru amplificarea spațiilor verzi în mediul urban.

Proiectul, parte integrală a Subinvestiției I.1.C. „Crearea de păduri urbane”, răspunde unei nevoi acute de ameliorare a calității aerului și de contracarare a efectelor nefaste ale poluării urbane.

Păduri urbane proiectate strategic, vor servi drept oaze de prospețime și sănătate în inima urbană, contribuind la un mediu de viață sustenabil și echilibrat.

De astăzi, autoritățile locale și alte entități eligibile vor putea accesa fondurile alocate, în vederea implementării de proiecte de creare a pădurilor urbane. Facem apel la primari, autorități locale, instituții educaționale, organizații non-guvernamentale, și cetățeni, să se alăture acestei mișcări și să contribuie la materializarea acestei viziuni progresiste.

Cu ghidul de finanțare acum aprobat, este timpul să verificăm voința politică și administrativă esențială pentru materializarea acestor proiecte. Având resursele financiare necesare pentru o schimbare semnificativă, lansez un apel direct și sincer către Primarul Brașovului, Dl. Allen Coliban, oraș care îmi este drag, și către toți liderii locali din orașele în care spațiile verzi sunt insuficiente, și unde poluarea și zgomotul au devenit probleme presante. Ne dorim ca fiecare oraș din România să beneficieze de avantajele aduse de pădurile urbane, și, în aceeași măsură, să contribuim la educarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și a valorilor ecologice.” (...)

„În calitate de negociator din partea Ministerul Mediului cu serviciile Comisiei Europene, am avut ocazia să introduc această idee în componenta de păduri a PNRR. A sosit momentul pentru a transforma orașele noastre în locuri mai sănătoase și mai primitoare, unde natura și omul coexistă în armonie. Fiecare pădure urbană nouă înseamnă un pas înainte spre un Bd. Libertăţii, nr.12, Sector 5, Bucureşti Tel.: +4 021 408 9605 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. website: www.mmediu.ro viitor mai verde și mai sustenabil. Haideți să acționăm acum și să creăm un legat ecologic valoros pentru generațiile viitoare.
” (Ionuț Sorin Banciu – SS MMAP), se arată într-un comunicat trimis de P.N.L.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: