19
Dum, Mai

Eveniment

   Meteorologii anunţă ploi în următoarele două săptămâni, însă vestea bună este că în ziua de Florii şi de Paşte vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ce depăşesc uşor 20 de grade.

    TRANSILVANIA Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile de temperatură, mai ales cele diurne, vor scădea semnificativ față de cele înregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse într-un ecart mediu de 10 la 16 grade și minime de 0...7 grade, cu cele mai scăzute valori în perioada 6-7 aprilie când vor caracteriza o vreme mai rece decât ar fi normal. Apoi, din data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat valori diurne de 14...20 de grade și nocturne de 2...7 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de apariție a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai ridicată în perioada 5-7 aprilie și 12-14 aprilie. În schimb, condițiile cele mai reduse de ploaie vor fi în zilele de sfârșit de săptămână (8-9, respectiv 15-16 aprilie).

 

    LA MUNTE Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, scăderea de temperatură față de valorile înregistrate la debutul lunii aprilie va fi semnificativă, astfel că vremea va deveni chiar rece pentru această perioadă din an, în special în perioada 6-7 aprilie. Astfel, se vor înregistra valori maxime de 2 la 8 grade, în medie. Minimele nocturne vor deveni negative în toată zona montană la mijlocul săptămânii. Apoi, începând din 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, iar valorile termice, de 4...10 grade ziua și 0...5 grade noaptea, se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații, în general moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referință, în mod deosebit în 4-5 aprilie când vor predomina ploile, dar și 6-7 aprilie când vor fi mai ales lapovițe și ninsori. În schimb, sfârșitul primei săptămâni, dar și al celei de-a doua, vor fi intervalele cu cele mai reduse condiții de ploaie.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: